Čiščenje in dezinfekcija z ozonom

Generator ozona je namenjen čiščenju in osveževanju zraka v prostoru.

Odlikuje ga hitro in temeljito odstranjevanje neprijetnih vonjav in glivic ter ostalih mikroorganizmov, bakterij in virusov, brez uporabe kemičnih sredstev. Očisti in osveži notranjost vsakega prostora in vozila, kot tudi oblazinjeno pohištvo.

DELOVANJE

Naprava ustvari ozon, izjemno reaktivno oksidacijsko sredstvo, ki razcepi in nevtralizira molekule vonjav. Ozon je eden od najčistejših in najmočnejših oksidacijskih in razkuževalnih sredstev (ozon je kar 3000x močnejši v uničevanju bakterij od klora). To vključuje tudi najbolj trdovratne vonjave, kot so cigaretni dim, ogenj, živalski vonj, kuhinjski vonj, vonj odpadkov in urina, kemičnih vonjav in plesni…

Naprava je prenosna ter primerna za prostore od 50 do 200m3. Ozonator v prostor vpihuje čisti ozon (O3), ki uničuje viruse, bakterije, plesen, alge in vonjave, prostor pa ostane svež in poln kisika. Molekule ozona prodrejo tudi v najmanjše špranje v prostoru.

Ozon (O3) ima v zraku življenjsko dobo približno dve uri, v vodi pa 4 minute, nato pa razpade na O2 – čisti kisik. Na ta način se izognemo stranskim učinkom razkuževanja.

Gre za popolnoma varno dezinfekcijo, brez uporabe kemičnih sredstev.

PREDNOSTI

 • nevtralizira slab zrak v notranjosti (stanovanj, vozil, plovil, hladilnikov…)
 • učinkovito odstrani vonj cigaretnega dima
 • učinkovito odstrani neprijeten vonj po hrani in hišnih ljubljenčkih
 • okolju prijazno delovanje, brez škodljivih substanc
 • zmogljiv, prenosljiv, lahek in enostaven za vzdrževanje

Generatorji ozona lahko proizvajajo ozon iz običajnega zraka in se običajno uporabljajo kot sobna razkužila.

PURE OZONE MACHINE Dezinfekcija prostorov s pomočjo ozona

Tehnične lastnosti

 • napajanje 100-220V – 50/60 Hz
 • delovna temperatura: 0°C ÷ 60°C
 • proizvodnja ozona: 800mg/h
 • dimenzije (V/Š/G): 210mm x 130mm x 285mm
 • teža: 2,9 kg

Generator ozona učinkovito odstranjuje

 • Bakterije
 • Široko paleto virusov
 • Plesen
 • Dim
 • Prah
 • Cvetni prah
 • Živalske vonjave
 • Pršice

Sterilizira in uniči široko paleto bakterij brez sekundarnega onesnaženja. Izboljša vrednost kisika v zraku in ima pozitiven vpliv na zdravje, saj prečisti zrak in pospešuje človekov metabolizem.

Ozoniranje je primerno v različnih okoljih in za različne namene, spodaj pa navajamo nekaj najbolj pogostih načinov uporabe.

Dezinfekcija stanovanja, poslovnega prostora 

V svojem domu in službi preživimo večino svojega časa, zato želimo, da je to okolje resnično čisto, da imamo možnost dihati čist zrak, predvsem pa odstraniti vse morebitne mikrobe, viruse in neprijetne vonjave.

Pozabite na kemikalije in škodljiva čistila. Naročite čiščenje z ozonom!

Dezinfekcija hotelske sobe, apartmaja

Hotelski in apartmajski gostje imajo različne življenjske stile, vsi pa se želijo nastaniti v prostoru, ki je brezhibno očiščen. V ta namen lahko uporabimo ozonator.

Namesto uporabe za človeka in naravo škodljivih kemičnih snovi uporabite naravni plin ozon, ki je močan oksidant. Postopek traja približno eno uro, medtem pa se posvetimo drugim opravilom, saj vse ostalo poteka samodejno. V prostor se vrnemo, ko mineta vsaj dve uri od zaključka delovanja generatorja ozona.

V apartmajih s kuhinjo, se lahko pojavijo trdovratne vonjave po kuhanju, pečenju in zažganem. Ozoniranje se je izkazalo kot učinkoviti način, za odstranitev tovrstnih neprijetnih vonjav.

Dezinfekcija avtomobilov, kombijev in avtobusov

Tudi v vozila lahko prodrejo bakterije, glivice in ostali mikroorganizmi. Ti lahko poleg neprijetnega vonja v notranjosti vozila pri marsikaterem človeku sprožijo celo neprijetne alergične reakcije kot je kihanje, kašljanje in solzenje. Veliko mikroorganizmov v notranjost vozila prodre skozi klimatsko napravo. V notranjem filtru (ki prečiščuje umazanijo, prah, pelod in podobno) se mikroorganizmi pogosto radi tudi ugnezdijo. Del klimatske naprave je tudi uparjalnik, ki je težko dostopen in je zato idealno gojišče (vlažno, temno) za bakterije in glivice. Ker je ozon plin, doseže tudi notranjost teh težko dostopnih predelov in jih dezinficira.

Dezinfekcija klima naprav

Prostori, kjer se uporablja klima naprava: v notranjih enotah se na lamelah začne nabirati kondenz, kar lahko vodi do pojava neprijetnih vonjav. Ker je ozon v plinski obliki lahko prodre tudi v sicer nedostopne dele lamel.

Ozonator postavimo v prostor, zapremo okna in vrata, nastavimo časovnik in zapustimo prostor. Vsaj 2 uri po zaključku ozoniranja se vrnemo v prostor (ko je ozon večinoma razpadel na kisik) in ga dobro prezračimo. Nato ga postavimo v nov prostor in postopek ponovimo.

Opozorilo: V času delovanja v prostoru ne sme biti prisoten nihče, niti človek, niti žival ali rastlina, saj to lahko povzroči zastrupitev ali celo smrt! Po končanem postopku dobro prezračite prostor!